sep 16

Ik citeer Harald Swen op het NKBV prikbord (als klimmer, maar zeker als local in een berggebied, begrijp ik deze oproep!)

Op verzoek van een aantal locals in Ettringen een oproep:

SVP niet overnachten op de parking bij de Grosse Wand in Ettringen. SVP ook niet overnachten op een van de andere parkeerplaatsen bij het klimgebied. Ga naar een camping – die zijn er voldoende.

Waarom zou je niet mogen slapen op de parkeerplaats? Eigenlijk is het simpel. Aanwonenden die de hond uitlaten of een wandeling maken nemen aanstoot aan de mensen die er slapen. Denk je eens in dat in je locale park bij jou om de hoek ineens mensen overnachten omdat ze een of andere rare hobby uitoefenen waarbij ze voor 1000-den euro’s materiaal kopen, maar te beroerd zijn om een paar euro voor de camping uit te geven. MiBovendien ligt overal stront. Misschien vind jij het geen probleem, maar een groot deel van de aanwonenden vind dit wel. Zij gaan klagen bij de gemeente en die is vervolgens minder bereid om het klimmen in het gebied welwillend tegenover te staan.

Aangezien het klimmen in Ettringen gedoogd wordt en geenszins een recht is, moeten klimmers zich aan de regels houden. En zich gedeisd houden! De meeste Duitse klimgebieden in de omgeving van Nederland zijn al gesloten. Laat dat er niet nog meer worden.

Overigens is dit geen Nederlander-bashen. De oproep geldt natuurlijk voor alle nationaliteiten. Gezien de afstand tot Ettringen zijn er wel relatief veel NL-ers die overnachten.

Overnachten bij Ettringen:

Camping Laacher See, Telefon: +49(0)2636-2485

Jugendherberge Mayen, Telefon: +49(0)2651-2355

Campingplatz Falkleymühle, Langscheid bei Mayen, Telefon: +49(0)2655-1852 of +49(0)2642-980796

Camping Siesta, Laacher See Str. 6, Mendig, Telefon: +49(0)2652-1432

Familie Schäfer (achter Mordor in de Ettringer Lay), Zeltplatz, Warmwasser und Toilette ca. 6€ pro Person.

  • Share/Bookmark

Leave a Reply

preload preload preload